Expo “Ticuna, een volk uit de Amazone” verlengd wegens succes.

 

Door de grote belangstelling en de positieve reacties wordt de expo Ticuna, een volk uit de Amazone verlengd tot en met 8 april.

 

Het Feest van het Nieuwe Meisje is het belangrijkste ritueel van de Ticuna-indianen. De maskers die ze tijdens dit feest dragen verwijzen naar de entiteiten van het woud, bovennatuurlijke wezens die de natuur en het leven van de indiaan beheren. Na het feest worden deze maskers normaal vernietigd. Maar met dank aan de onderzoeker Daniel De Vos, die al meer dan dertig jaar onderzoek doet bij de Ticuna, hebben de Ticuna besloten om hun cultureel erfgoed te delen met de wereld. In plaats van de maskers te vernietigen hebben zij de maskers na het feest hersteld en zijn ze nu uitzonderlijk te zien tijdens deze tentoonstelling. De Ticuna hopen dat bezoekers inzicht krijgen in de gevoelige en complexe, maar ook kwetsbare band die zij hebben met het Amazonewoud.

 

 

 

Openingsuren :

 

De tentoonstelling loopt nog tot en met 8 april. Open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 15.00. Speciaal afsluitingsweekend op 7 en 8 april van 10.00 tot 17.00.

 

Andere dagen & weekends enkel op afspraak.